Έκθεση φωτογραφίας

“Αναγνώστες με τα βιβλία τους”

Παρακάτω παρουσιάζονται, σε συλλογές θεματικά κατηγοριοποιημένες, όλες οι έγκυρες φωτογραφίες που υποβλήθηκαν ως συμμετοχές στην έκθεση.

Η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Αναγνώστες με τα βιβλία τους» διοργανώθηκε από την παιδαγωγική ομάδα του 1ου ΕΚ και του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αγ. Παρασκευής, η οποία συγκροτήθηκε στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Ψηφιακές Όψεις της Βιβλιοθήκης του σχολείου μας». Αφού προετοιμάστηκε εξ αποστάσεως επί τέσσερεις μήνες,  πραγματοποιήθηκε δια ζώσης τον Ιούνιο του 2021, στο σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑ.Λ. με τη στήριξη του Δήμου Αγ. Παρασκευής.

Εκτέθηκαν, σε διαστάσεις 20×30, 193 έργα 87 μαθητών από 9 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αγ. Παρασκευής και 212 έργα 89 ενηλίκων φωτογράφων από 8 χώρες. Οι συμμετέχοντες φωτογράφοι τοποθέτησαν την πράξη της ανάγνωσης στο κέντρο μιας σειράς θεμάτων, αναδεικνύοντας με τις διαφορετικές τους ματιές τη μαγεία, τον πλούτο, την πολυπλοκότητα και τη δυναμική της. Για τον λόγο αυτόν εξάλλου, τα έργα παρουσιάστηκαν σε θεματικές ενότητες.

Την έκθεση επισκέφθηκαν 250 περίπου άτομα, στα οποία πρέπει να προστεθούν και οι μαθητές της Α’ και της Β’ τάξης των σχολείων μας.

Ειδική επιτροπή επέλεξε 12 συμμετοχές μαθητών και 12 ενηλίκων, οι οποίες εκτυπώθηκαν σε μεγαλύτερες διαστάσεις (30Χ45), τοποθετήθηκαν σε κορνίζες και εκτίθενται μόνιμα στον χώρο της Βιβλιοθήκης 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγ. Παρασκευής.

Οι μαθητές της ομάδας που διοργάνωσε την έκθεση φωτογραφίας βραβεύτηκαν στο 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας Αγίας Παρασκευής 2021 με το σκεπτικό ότι στο τέλος μιας δύσκολης, λόγω πανδημίας, σχολικής χρονιάς, άνοιξαν το σχολείο στην τοπική (και όχι μόνο) κοινωνία.